Particulier:Bij montage door i-Kozijn;
10% bij opdracht
80% bij aanvang montage
10% na oplevering
Bij levering/afhalen;
50% bij opdracht
50% direct bij levering/afhalen
Glas en orders < € 750,00
100% bij opdracht Zakelijk:
Bij montage door i-Kozijn;
50% bij opdracht
50% direct bij levering
Bij levering/afhalen;
50% bij opdracht
50% direct bij levering/afhalen
Glas en orders < € 750,00
100% bij opdracht
Ja, wij hebben een showroom in Amersfoort die op afspraak bezocht kan worden. Wij werken op afspraak zodat we altijd voldoende tijd kunnen inplannen om alle informatie te geven en vragen die u mogelijk heeft te beantwoorden
Het hang- en sluitwerk is zeer belangrijk. Goede kunststof kozijnen voldoen ook wat betreft hang- en sluitwerk aan de eisen die worden gesteld door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit hang- en sluitwerk is getest op duurzaamheid en inbraakwerendheid. Goed hang- en sluitwerk kan u bovendien nog een korting op uw inboedelverzekering opleveren. Daarnaast is het bij kunststof kozijnen ook belangrijk dat beslag van hoogwaardige kwaliteit wordt gebruikt om uitzakken te voorkomen. Modern glas als HR++ ramen is namelijk erg zwaar en als de scharnieren in uw kunststof kozijnen uitzakken krijgt u last van klemmende ramen of deuren.
De duur van een inmeetafspraak hangt af van het aantal kozijnen en specifieke bouwtechnische aspecten, waardoor dit in elke situatie anders kan zijn. Gemiddeld duurt het aanvangsgesprek, samen met het inmeten van het eerste kozijn, ongeveer 1 uur. Voor elk volgend kozijn kunt u rekenen op ongeveer 20 minuten. We vragen u vriendelijk om de inmeter niet te storen tijdens het meten en uw vragen te bewaren. U kunt deze na de meting stellen of contact opnemen met uw verkoopadviseur.
Afgezien van 1 of 2 keer per jaar grondig schoonmaken hoeft u weinig aan uw kunststof kozijnen te doen. Eventueel kunt u de scharnieren 2 keer per jaar smeren met wat kruipolie. De sluitrubbers kunt u 2 keer per jaar invetten zodat ze soepel blijven en niet inscheuren. Check de ontwateringsgaten van de kozijnen wel regelmatig. Vuil kan zich in deze gaten ophopen wat op den duur lekkage's kan veroorzaken.
Kunststof kozijnen maakt u eenvoudig schoon met een spons en een sopje van autoshampoo of groene zeep. Hierdoor ontstaat er een beschermlaagje op het kunststof, waardoor het vuil afstoot. U kunt bij i-Kozijn ook een reinigingspakket bestellen, gebruik nooit chemische middelen omdat deze het kunststof aantasten. Om het kunststof zo min mogelijk te belasten raden we u aan om de kozijnen niet schoon te maken als het heel zonnig is. Over water dat in de kozijndelen terecht komt hoeft u zich geen zorgen te maken, dit wordt via afwateringskanalen vanzelf afgevoerd naar buiten.
Meestal worden er op een dag 2 tot 3 kunststof kozijnen gemonteerd en afgewerkt, met uitzondering van deuren en/of schuifpuien.
Het afstellen van kunststof kozijnen en deuren is belangrijk voor een goede werking en isolatie. Begin met het controleren van de sluitmechanismen; er zijn schroeven aan de scharnieren waarmee u de deur of het kozijn kunt aanpassen.
Als er sprake is van klemmen, kunt u de scharnieren iets verstellen door de schroeven aan te draaien of losser te maken. Hiervoor hebben wij documentatie beschikbaar.
Mocht u twijfels hebben of meer geavanceerde aanpassingen nodig zijn, dan adviseren we u om contact met ons op te nemen om eventuele schade te voorkomen.
Schade aan een kunststof kozijn kan op verschillende manieren worden opgelost, afhankelijk van het type schade. Kleine beschadigingen, zoals krassen, kunnen vaak door ons worden hersteld met speciale reparatiesets die de kleur van het kozijn herstellen. Deze sets bevatten vulmiddelen en lakken die het kozijn weer in goede staat brengen, zodat de schade nauwelijks zichtbaar is.
Bij grotere schade, zoals diepe krassen of ernstige deuken, moet er een specialist ingeschakeld worden.
In sommige gevallen kunnen we de schade voor u beoordelen en adviseren over de beste oplossing. Voor reparaties van kunststof kozijnen is het belangrijk om altijd een specialist in te schakelen om de integriteit en isolatie van het kozijn te waarborgen. Wij werken al lange tijd samen met een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf waardoor we ook bij grote schades uw altijd kunnen helpen dat deze hersteld worden.
Als u onze indicatieve (web)offerte ondertekent, sturen we (indien montage door i-Kozijn) één van onze technisch specialisten bij u langs. Hij meet de situatie op de millimeter, zodat de kunststof kozijnelementen op maat besteld kunnen worden. De fabriek gaat aan de slag en we informeren u over de productietijd. Zodra we alle kunststof kozijnen, deuren en andere elementen bij ons binnen hebben maken we een afspraak voor de montage met u.
Het kunststof dat i-Kozijn gebruikt voor de kozijnen kan vanuit zichzelf niet verkleuren, echter kunnen moderne kunststof kozijnen waar welliswaar geen weekmakers in zitten in uitzonderlijke gevallen wel verkleuren, dit gebeurd uitsluitend door externe factoren zoals metaalhoudend vuil en of pollen die zich aan het kozijn hechten. Ook het gebruik van schoonmaakmiddelen die in een te hoge concentratie worden gebruikt of niet met voldoende helder water worden nagespoeld kunnen het oppervlakt van de kozijnen beschadigen. Dit is vaak wel weer weg te poetsen, maar dat moet zorgvuldig gebeuren en met de juiste reinigingsproducten, ook dient de oppervlakte daarna met een na-behandeling weer vuil afstotend gemaakt te worden.
Zie de volgende folder voor een studie die hier naar gedaan is:
Ja, dit heeft te maken met het basis materiaal van de kunststof kozijnen. Deze zijn wit of crème glad. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld een houtnerfafwerking, wordt het kozijn gefolieerd, wat resulteert in een meerprijs. Dit extra proces zorgt voor een esthetisch aantrekkelijker uiterlijk, maar brengt dus wel hogere kosten met zich mee.
Ja, er zijn zowel landelijke (ISDE) als gemeentelijke subsidies beschikbaar voor kunststof kozijnen. Het is echter belangrijk dat de kozijnen worden geplaatst door een erkend bedrijf, anders vervalt uw recht op subsidie. U moet de subsidie zelf aanvragen. Wij zorgen ervoor dat u alle benodigde documenten ontvangt voor uw aanvraag, zoals de kozijn gegevens, facturen en benodigde meldcodes. Op die manier kunt u eenvoudig het aanvraagproces doorlopen.
Dat is niet meer van deze tijd, dit kan wel gebeuren bij kunststof kozijnen waarin tijdens de productie weekmakers zijn gebruikt. Deze weekmakers kunnen verdampen door de zon en op die manier een verkleuring veroorzaken. Witte of licht gekleurde kunststof kozijnen zouden hierdoor na 7 tot 10 jaar kunnen vergelen of vergrijzen. U voorkomt dit door de kozijnen elk jaar te voorzien van een laagje autowas. Een meeste hedendaagse fabrikanten gebruiken geen weekmakers meer bij de productie van de profielen voor kunststof kozijnen. Deze moderne kunststof kozijnen, zoals de kozijnen van i-Kozijn verkleuren daardoor ook niet.
Nee, de structuur is zo oppervlakkig dat deze geen extra vuil of viezigheid aantrekt.
Ja, dat kan. Keralit heeft hiervoor prachtig materiaal dat verkrijgbaar is in bijna alle RAL-kleuren. Het materiaal is glad verkrijgbaar, maar ook met een realistische houtnerfstructuur. De kunststof gevelbekleding is ideaal om de boeidelen en windveren van uw dak mee te bekleden. Ook de schuur of de zijwangen van een dakkapel zijn hiermee perfect te bekleden. Voor kunststof gevelbekleding kunt u bij i-Kozijn terecht. (plaatsing enkel in combinatie met kunststof kozijnen)
Bij i-Kozijn kiezen we ervoor om bestaande zonwering niet te demonteren of te monteren omdat we geen garantie kunnen bieden op eventuele schade die tijdens het proces zou kunnen ontstaan. Zonwering is vaak complex en kan kwetsbaar zijn, en wij beschikken niet over de specifieke kennis of expertise om schade aan zonwering te herstellen. Aangezien dit buiten ons vakgebied valt, willen we geen risico's nemen met uw zonwering. Om het proces zo veilig mogelijk te laten verlopen, adviseren we u om de zonwering zelf te verwijderen voordat we de kozijnen plaatsen. Indien de zonwering niet opnieuw geplaatst hoeft te worden, kunnen we in overleg wel de demontage en afvoer verzorgen.
Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Als u het regelmatig schoonmaakt zien uw kozijnen er altijd perfect uit. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter. In het materiaal zitten luchtkamers die ervoor zorgen dat de kou van buiten niet naar binnen trekt.
We raden het gebruik van een ventilatierooster in combinatie met HR+++ glas af, omdat de voordelen van het hoogwaardige isolerende glas tenietgedaan worden door de opening die het ventilatierooster creëert. HR+++ glas is ontworpen om optimale isolatie te bieden, maar een ventilatierooster, zelfs als het gesloten is, vormt een zwakke plek in de isolatiewaarde van uw raam. Het rooster zorgt voor een permanente opening in de isolatie, wat warmteverlies mogelijk maakt en het energiebesparende effect van HR+++ glas vermindert.
Hoewel het ventilatierooster nodig kan zijn voor ventilatie, kan het in combinatie met hoogrendementsglas de gewenste energie-efficiëntie belemmeren. Als ventilatie belangrijk is, zijn er alternatieven die de isolatie minder tot niet aantasten, zoals het PADK-ventilatiesysteem (alleen toepasbaar in draai-/kiepramen) of ventilatie via andere systemen in de woning.
Veiligheidsglas is belangrijk omdat het extra bescherming biedt tegen inbraak en ongelukken. Dit type glas is ontworpen om beter bestand te zijn tegen impact en blijft intact bij breuk, waardoor het risico op verwondingen aanzienlijk vermindert. Het gebruik van veiligheidsglas is verplicht in nieuwbouwprojecten, maar nog niet in renovaties. Het kiezen voor veiligheidsglas verhoogt niet alleen de veiligheid van uw woning, maar biedt ook gemoedsrust voor u en uw gezin. Wij zullen veiligheidsglas altijd adviseren in schuifpuien, volledig glazen deuren en grote kozijnen welke tot de grond reiken.
Dit is afhankelijk van de planning. Na opdracht wordt u hier tijdig van op de hoogte gesteld.
Gemiddeld tussen de 8 en 12 weken. (exclusief feestdagen en vakantie) Voor actuele levertijden kunt u altijd contact opnemen met uw verkoopadviseur.
Het verschil tussen een vlak en een verdiept profiel zit in de vorm en het ontwerp van het kozijn. Een vlak profiel heeft een rechte, egale lijn zonder enige diepte, waardoor het een strakke en moderne uitstraling geeft. Dit type profiel wordt vaak gekozen voor minimalistische en eigentijdse ontwerpen. Een verdiept profiel daarentegen heeft een dieper ontwerp, waarbij het kozijn iets verder naar binnen is gebogen. Dit zorgt voor een meer klassieke of traditionele uitstraling.
Beide profielen hebben hun eigen voordelen, afhankelijk van het gewenste esthetische effect en de toepassing. Het kiezen van het juiste profiel kan de algehele uitstraling van uw woning of project sterk beïnvloeden. Zie meer informatie over beide profielen op onze website.
Bij i-Kozijn krijgt u standaard 15 jaar garantie op uw kunststof kozijnen. Deze garantie is onder andere voor het verkleuren en vervormen van kunststof profielen. Door de uv-afwerklagen op moderne kunststof kozijnen gaan de kozijnen overigens zonder problemen veel langer mee zonder te verkleuren. Weer en wind hebben dus ook na 15 jaar geen invloed op de staat van uw kunststof kozijnen.
Standaard kunststof kozijnen zijn van binnen en buiten wit (RAL9016) of crème-wit (RAL9001) en uitgevoerd in glad kunststof. Daarnaast zijn er diverse houtnerffolies of gladde folies in verschillende RAL-tinten verkrijgbaar. Hiermee is vrijwel elke kleurstelling en uitstraling voor uw kunststof kozijnen mogelijk. Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden.
Kunststof kozijnen bieden veel mogelijkheden voor raamdecoratie in frame. Populaire opties zijn onder andere jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen. Deze raamdecoraties zijn eenvoudig te installeren en passen perfect in kunststof kozijnen. Deze worden altijd voor uw kozijnen op maat gemaakt. Voor extra comfort zijn inzethorren een populaire keuze. Ze kunnen eenvoudig van binnenuit in het kozijn geklikt worden en bieden bescherming tegen insecten.
Ja, alle kunststof kozijnen zijn voorzien van glas. In onze kozijnen zit standaard HR++ isolatie-glas van hoge kwaliteit: de 5-15-4 variant. De buitenruit van deze ramen is 5 mm dik, de spouw 15 mm en de binnenruit is 4 mm dik. In de spouw zit Argongas dat ervoor zorgt dat de kou van buiten niet naar binnen straalt. Indien gewenst levert i-Kozijn ook kunststof kozijnen met een ander type glas of zonder glas.
Kunststof kozijnen worden meestal vanuit de binnenkant van de woning geplaatst. Dit heeft te maken met de manier waarop de kozijnen worden bevestigd en afgedicht. De kozijnen worden in de opening van het raamkozijn geplaatst en van binnenuit vastgezet. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van de kozijnen netjes blijft en goed beschermd is tegen beschadigingen tijdens de installatie. In sommige gevallen kan het nodig zijn om het kozijn deels vanuit de buitenkant te plaatsen, bijvoorbeeld bij bijzondere situaties zoals bij het vervangen van kozijnen in hoogbouw of bij zeer grote kozijnen. In dat geval worden er speciale technieken en apparatuur gebruikt om het kozijn veilig en nauwkeurig te installeren.
Al met al wordt de meeste plaatsing dus vanaf de binnenzijde uitgevoerd, wat een efficiënte en veilige installatie mogelijk maakt.
Jazeker. Met name kunststof kozijnen waarin weekmakers zijn gebruikt, zijn doorgaans van mindere kwaliteit. Naast het feit dat weekmakers schadelijk zijn voor het milieu, zorgen ze er ook voor dat witte of crèmekleurige kunststof kozijnen na verloop van tijd verkleuren. Doordat de weekmakers door de zon verdampen vergelen de kozijnen. Als u kunststof kozijnen van goede kwaliteit koopt (en dus zonder weekmakers) dan heeft u hier geen last van. Daarnaast wordt het kunststof broos als de weekmakers verdampt zijn. In Nederland hebben we een aantal kwaliteitskeurmerken voor kunststof kozijnen. In Oost-Europa en Turkije worden goedkope kunststof kozijnen gemaakt, die niet aan deze keurmerken voldoen. Ook qua afwerking zijn deze kozijnen vaak minder van kwaliteit. In de kozijnen van i-Kozijn worden geen weekmakers gebruikt.